Winnaars 2018

Machteld van der Gaag wint 34ste
Concours de la Chanson Alliance Française 2018

De Amsterdamse Machteld van der Gaag heeft de finale van het Concours de la Chanson gewonnen en kreeg de Grand Prix Alliance Française 2018 uitgereikt. Ze werd begeleid door pianist Nico van der Linden. “Pure professionaliteit”, constateert jurylid Tonny Eyk over de zangeres die in Parijs en Londen is opgegroeid. Medejurylid Mylou Frencken stelt kortweg vast dat je “gewoon niet om haar heen kan”.


Nico van der Linden en Machteld van der Gaag
foto : Michel Budry

Acht chansonnières en chansonniers uit binnen- en buitenland namen het zondag 18 maart 2018 tegen elkaar op in het Haagse theater Diligentia. In de strijd om de overige prijzen ging de Prix du Public TV5MONDE naar de Belgische ZEM. Zij is geboren in Ethiopië en als driejarig kind geadopteerd door een gezin in Gent. Zij ontroerde het publiek met haar harp en het zelf geschreven lied dat zij niet Gent, maar Gent haar heeft gekozen.

De Prix Wallonie – Bruxelles is naar De Nijmeegse groep Smooth Operators gegaan en de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes is bij virtuoos gitarist en zanger Wim Steenbakker terechtgekomen.
De presentator van dit muzikale feest was muziekproducer Bo van der Meulen. De jury werd voorgezeten door Frances Gramende. De begeleiding van de artiesten was in handen van Judith Bosch en de regie van de middag werd gevoerd door Nico Knapper.