In de schijnwerper: Katell

In de afgelopen jaren hebben verschillende getalenteerde artiesten en musici in de finale van Concours de la Chanson gestaan. Wat bewoog hen om mee te doen? Wat bracht het hen? En wat doen zij nu? Dit keer in de schijnwerper: Katell.

FotoKatell2Katell
Katell won in 2010 de finale van Concours de la Chanson. Haar overwinning bracht haar onder andere naar Bulgarije, waar ze mocht spelen op het Festival de la Clé d’Or. In 2012 speelde ze op ‘Mooie Noten’ (een Amsterdamse popsong competitie) en bracht ze haar EP ‘Emmène-moi’ uit, waarmee ze ook de theaters in ging. Eind 2014 presenteerde ze haar debuutalbum in de Chicago Social Club in Amsterdam.

2010: het startjaar van Katell
Als dochter van een Franse vader en een Nederlandse moeder besloot Katell in 2006 de stad Parijs te verlaten en haar geluk te beproeven aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. 2010 werd niet alleen het jaar van haar afstuderen, maar ook  van het winnen van Concours de la Chanson. Haar deelname, waarbij ze onder andere ‘Mon Homme’ van Mistinguett ten gehore bracht, was naar eigen zeggen voornamelijk een manier om te ontdekken of haar Franse liedjes in de smaak zouden vallen bij het publiek en een jury die de taal sprak.

Over het Concours
Katell: ‘Meedoen aan Concours de la Chanson was erg leuk en spannend. Je wordt beoordeeld, dus je wilt graag goed presteren. Het blijft toch een heel prestigieuze prijs. Gelukkig had ik hele fijne en lieve muzikanten die mij geweldig hebben begeleid.’

Cœur d’Artichaut
In november releasde Katell haar eerste volledige album, Cœur d’Artichaut, welke mede mogelijk gemaakt werd door een crowdfundingproject via VoordeKunst. FotoKatell1Na een succesvolle albumpresentatie in Amsterdam, ging de plaat de wijde wereld in. En Route Magazine was lovend: ‘Les grenouilles valt op door de haarzuivere close harmony, waarna het breekbare Dépose Les Armes en het dromerige Juste Une Autre Danse je definitief doen besluiten om de cd-speler op repeat te zetten.’ We zijn benieuwd wat we nog allemaal van deze zangeres gaan horen!

Meer info? Klik hier voor Katell’s officiële website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.