In de schijnwerper: oud-finaliste CATA

In de afgelopen jaren hebben verschillende getalenteerde artiesten en musici in de finale van Concours de la Chanson gestaan. Wat bewoog hen om mee te doen? Wat bracht het hen? En wat doen zij nu? Dit keer in de schijnwerper: Catalijne Janssen.

FotoCatalijne1CATA
Catalijne was in 2014 de winnaar van de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes, waar ze door Bart van Loo werd geroemd om haar pittige performance. Onder haar artiestennaam CATA, is de betoverende blonde nu bezig met het voltooien van haar debuutalbum. Dat is echter niet alles waar ze zich nu op stort…

Terechte finaliste Sena Grote Prijs Rotterdam
CATA haalde niet alleen de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes van Concours de la Chanson Alliance Francaise binnen: ook won ze deze zomer de publieksprijs van de singer-songwriter contest van Waterpop en wist ze in oktober door te dringen tot de finale van de SENA Grote Prijs van Rotterdam. De jury benoemde haar tot ‘de origineelste, muzikale act’.

‘Noorderlicht’: samenwerken met BNN en doneren aan Make-A-Wish
CATA werd geraakt door het verhaal van de Limburgse Sanne van Mourik, een 18-jarige scholiere, waarbij een hersentumor werd geconstateerd. Haar grote wens, het noorderlicht zien, kon zij echter nooit in vervulling zien gaan. CATA pakte pen en papier op en schreef er het nummer ‘Noorderlicht’ over.  FotoCatalijne2Op 23 oktober werd het verhaal van Sanne geïntroduceerd in het programma ‘Over Mijn Lijk’ van BNN, waarin ongeneeslijk zieke jongeren worden gevolgd… In samenwerking met de omroep, Museum Boijmans van Beuningen en L1TV, maakte CATA een begeleidende clip bij het door haar geschreven nummer, welke een bijzondere rol speelt in het programma. Alle opbrengsten van het lied worden geschonken aan Stichting Make-A-Wish. Klik hier om deze actie te steunen door het nummer te downloaden.

Meer info? Klik hier voor CATA’s officiële website of hier voor haar Facebookpagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.