In de schijnwerper: Sterre, winnares 2014

In de afgelopen jaren hebben verschillende getalenteerde artiesten en musici in de finale van Concours de la Chanson gestaan. Wat bewoog hen om mee te doen? Wat bracht het hen? En wat doen zij nu? Dit keer in de schijnwerper: Sterre, de winnares van Concours de la Chanson Alliance Francaise van 2014. Samen met haar kijken we terug op het afgelopen jaar en wat haar deelname haar tot nu toe gebracht heeft. 

Verliefd op het chanson
Straalverliefd raakte Sterre, toen ze voor het eerst ‘Tout dit’ van de Franse zangeres Camille hoorde (ook bekend van de soundtrack van Pixar-film Ratatouille). Ze had al enige tijd haar studie Italiaans aan de Universiteit van Amsterdam achter de rug en rondde net haar FotoSterre1studie Zang aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en Master Muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag af. Nadat ze het liedje van Camille opgenomen had in haar voornamelijk klassieke, Zuid-Amerikaanse en jazzrepertoire, merkte ze pas hoe graag ze Frans zong en hoe goed het aansloeg bij haar publiek.
Foto: Ronald Knapp

Over het Concours
‘Ik ging op zoek naar een podium voor ‘Tout dit’ en gelijksoortig repertoire dat niet zo goed in klassieker repertoire past. Mezelf opgeven voor deelname aan Concours de la Chanson was echt een impulsieve actie. Het concours heeft mij eigenlijk de wereld van het chanson laten ontdekken en me doen beseffen dat het een genre is waar ik heel graag in door wil. Tijdens de finale was er helemaal geen sfeer van concurrentie in de kleedkamer, het was vooral gezellig. Iedereen keek backstage op het kleine tv’tje naar elkaars optreden en moedigde elkaar aan.’

Toekomstplannen: reis door de geschiedenis van het Franse lied
FotoSterre22014 was een druk jaar voor Sterre: naast haar deelname aan het concours, was ze zangeres actrice en poppenspeler in muziektheatervoorstelling ‘Krabat – Meester van de Zwarte Molen’, maakte ze met haar a capella zangensemble Kobra het theatrale concert ‘Spreekuur bij Kobra’, met een mix van klassieke muziek, volksmelodieën en close harmony en richtte ze ‘Recollected’ op, waarbij ze zichzelf begeleid ziet door een strijkerssectie, een pianist en een trompettiste. Samen met Yvo Staudt, die Sterre ook tijdens het concours begeleidde, stortte ze zich in de wereld van het chanson. Het toekomstplan: het publiek meenemen op een reis door de geschiedenis van het Franse lied. Met het programma hoopt Sterre vanaf 2015 Nederland te veroveren.

Meer info? Klik hier voor Sterre’s officiële website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.