Berichten

Fototentoonstelling  •  Pays-Bas, pays de l'eau et du vélo

Als u zondag 19 maart 2017 de finale van het Concours de la Chanson Alliance Française bijwoont, dan zou u dit evenement kunnen combineren met een bezoek aan de fototentoonstelling “Pays-Bas, pays de l’eau et du vélo”. Die expositie, met inzendingen van leden en vrienden van onze Nederlandse Alliances, was medio 2016 te zien in het gebouw van de Alliance Française de Paris als onderdeel van het project “Alliances en résonance”.

Zondag 19 maart 2017 kunt u deze foto’s van 12:00 tot 13:15 uur bewonderen bij de Alliance Française La Haye, Berlagegebouw (3e verdieping), Kerkplein 3, den Haag. Het Berlagegebouw ligt op loopafstand (10 à 15 minuten) van Theater Diligentia, waar de finale van het Concours plaatsvindt. Profiteer van deze kans om twee manifestaties van de Alliance Française op één dag bij te wonen. Tijdens de tentoonstelling wordt u daarvoor beloond met koffie plus een croissant of een broodje.

U bent van harte welkom. Mogen we rekenen op uw bezoek ?

De organisatie stelt een aanmelding bij Madame Evelyne Turk, Secrétaire Bureau Directeur van de AFPB, op prijs mede i.v.m. de gastronomische voorzieningen ( e-mailadres: arnhem@alliance-francaise.nl ).


Alliance en résonance - Affiche
De winnaars van het Concours de la Chanson Alliance Française 2014, 2015 en 2016 hebben zaterdag 4 juni 2016 opgetreden in Parijs tijdens een concert dat werd verzorgd door de Alliance Française des Pays-Bas in het kader van het project “Alliance en résonance” van de Fondation Alliance Française, die gevestigd is in Parijs.

Une fois par an, la Fondation Alliance française met en avant un pays du réseau international des Alliances françaises afin d’offrir à un public français l’opportunité de découvrir des cultures et des mouvements artistiques du monde entier à travers le programme « Alliances en résonance ».

Wederom succes voor winnaars van het 32ste Concours de la Chanson Alliance Française
Uitslag Nationale Finale Prinses Christina Concours 2016
Johan Wiersma (accordeon, 13 jaar, Hilversum, tweede van links) heeft de eerste prijs gewonnen in categorie 1 (12 t/m 14 jaar) van het Prinses Christina Concours. Maria Eugenia Pedano (hobo, 13 jaar, Zoetermeer, derde van links) won de tweede prijs. H.K.H. Prinses Christina (centrum) overhandigde de prijzen aan de finalisten. Uitslag Nationale Finale Prinses Christina Concours  •  23 april 2016


De Telegraaf 21 maart 2016
De indeling van dit krantenartikel is aangepast om de leesbaarheid op deze webpagina te verbeteren.

krantenbericht 16-3-2015
bron :  De Telegraaf  •  Stan Huygens Journaal  •  17-3-2015  •  p. 23