Persberichten

Persbericht Concours de la Chanson 16-2-2018


Persbericht Concours de la Chanson 19-3-2017


Persbericht Concours de la Chanson 7-3-2017


logo Concours de la Chanson Alliance Française

32steCONCOURS de la CHANSON Alliance Française 2016

Persbericht  •  Den Haag  •  21 maart 2016

Zondag 20 maart jl. heeft de 13-jarige Maria Pedano uit Zoetermeer het 32ste Concours de la Chanson Alliance Française gewonnen in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Ze kreeg met daverend applaus de Grand Prix Alliance Française / PRINCESS 2016 uitgereikt door de ook in Nederland populaire Belgische schrijver en presentator Bart Van Loo, bekend van o.m. De Wereld Draait Door.

De jury bestaande uit organisator Frances Gramende, musicus Tonny Eyk en auteur Bart Van Loo, was bijzonder onder de indruk van Maria Pedano's fantastische optreden en vooral van haar uitzonderlijke stem en prestatie. Zelden heeft een deelnemer van het Concours de la Chanson zo'n subliem debuut gemaakt. Opvallend hierbij was bovendien de muzikaliteit van haar begeleider, accordeonist Johan Wiersma, die eveneens 13 jaar is en nu al winnaar van het Nederlands Nationaal Accor­deon­kampioenschap, en van de voortreffelijke pianist Anton Doornhein. Het is uniek in de geschiedenis van het Concours de la Chanson, dat een vocalist op zo'n jonge leeftijd het Concours won. Met de uitvoering van “La Foule” van Edith Piaf overtuigde Maria Pedano met haar grote talent het luid applaudisserend publiek in de zaal. Met o.m. een optreden in juni a.s. in Parijs werd de deelname van Maria Pedano beloond … en dat zal ongetwijfeld een muzikaal “historisch” optreden worden.

De Liesbeth Listprijs Jeunes Artistes / Brasserie Flo - Hampshire Hotels ging naar de 19-jarige Lucía Talamoni uit Nieuwegein. Deze jonge finaliste van het Fontys Con­ser­va­torium Tilburg was volgens de jury origineel en had een goede pre­sentatie. Zij zong “Je vole” uit de Franse film “La famille Bélier” en werd voortreffelijk begeleid door de pianiste Sophie Moens.

De TV5MONDE / L'Occitane Publieksprijs ging naar de Amsterdamse Marie Chaplet die een prachtige stem heeft. Ze werd begeleid door haar vader Christophe, gitarist en oud-winnaar van het Concours. Zij vertolkte werk van Serge Gainsbourg en van Rita Mitsouko.

De Citroën Prijs van de Creativiteit / Kasteel De Wittenburg ging naar de talentvolle Bridget van Zundert uit Tilburg met haar band “The Goldfish” voor haar eigen countrychanson composities. Vooral met “Si seulement” maakte zij veel indruk.

De Prijs Brussel - Wallonië werd toegekend aan Roel Vankerckhoven uit Amsterdam en zijn voortreffelijke muzikanten voor de originele uitvoering van “La vie en rose” van Edith Piaf, waarvan jurylid Bart Van Loo zei dat deze “puf, pit en power act uit zijn tenen kwam”. Hij gaat optreden op een Festival in België.

Eerdere winnaars waren Wende Snijders (2001), Alderliefste (2005), Sjors van der Panne (2008), Zazí (2009), Katell Chevalier (2010), Sterre (2014) en Stella-Louise Göke (2015).

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met organisatrice Frances Gramende via 06 51 56 27 08 of lafrenchevents@alliance-francaise.nl .

www.concoursdelachanson.nl
www.alliance-francaise.nl

www.twitter.com/hetconcours
www.facebook.com/hetconcours

logo Concours de la Chanson Alliance Française

Finalisten Concours de la Chanson bekend
Talentenjacht van de Alliance Française kiest zondag 20 maart het chansontalent van 2016
Persbericht uitgegeven op woensdag 21 januari 2016

Afgelopen weekend vonden de audities plaats voor het Concours de la Chanson Alliance Française, dé nationale zoektocht naar chansontalenten. De namen van de zangers en zangeressen die het op 20 maart 2016 tijdens de finale in Theater Diligentia, Den Haag, tegen elkaar opnemen, zijn vandaag bekend gemaakt.

Springplank voor o.a. Wende, Alderliefste.
Van Brel tot Piaf tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten. Het Concours de la Chanson bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele artiesten. Zo waren het onder andere Wende Snijders, Alderliefste, zelfs het trio Zazí en Sjors van der Panne (Voice of Holland) die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

32e editie Concours de la Chanson
Op zondag 20 maart 2016 vindt de finale plaats van het 32e Concours de la Chanson Alliance Française in Theater Diligentia te Den Haag. Acht finalisten dingen mee naar prestigieuze prijzen, waaronder de Prix Liesbeth List Jeunes Artistes, de Prix Citroën de la Créativité, de Prix Wallonië-Bruxelles, de TV5MONDE Publieksprijs en de Grand Prix Alliance Française, waarmee de winnaar onder andere verschillende optredens in binnen- en buitenland in de wacht sleept. De regie is in handen van Nico Knapper, de finalisten zullen een Masterclass volgen bij Judith Bosch. De vakjury bestaat uit componist Tonny Eyk (o.a. Van Kooten & de Bie, Kinderen voor Kinderen), conferencier en schrijver Bart van Loo (o.a. bekend van zijn chansoncolleges bij De Wereld Draait Door) en organisator/muziekuitgever van La French Music, Frances Gramende.

Finalisten 2016
De finalisten van 2016 zijn: Marie Chaplet ( Amsterdam ), Maria Pedano ( Zoetermeer ), Fernand Rose ( De Pinte - België ), Yorick Stam ( Amsterdam ), Lucia Talamoni ( Nieuwegein ), Yolanda Tangelder ( Winterswijk ), Roel Vankerckhoven ( Amsterdam ) en Bridget van Zundert ( Tilburg ). Tijdens de finale zullen ook Sjors van der Panne, finalist van The Voice en publieksprijswinnaar van het Concours 2008 én de winnares van 2015, Stella-Louise Göke hun opwachting maken.

Finale Concours de la Chanson Alliance Française
Datum: zondag 20 maart 2016 | Aanvang: 14:30 uur
Entree: vanaf € 20,00 | Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag
Ticketlink: Theater Diligentia Pepijn

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Organisatie: Frances Gramende / lafrenchevents@alliance-francaise.nl / 06 51 56 27 08
www.concoursdelachanson.nl  /  www.facebook.com/hetconcours  /  www.twitter.com/hetconcours


logo Concours de la Chanson Alliance Française

31ste Concours de la Chanson Alliance Française 2015
persbericht :  Den Haag, maandag 16 maart 2015

Zondag 15 maart heeft de Amsterdamse Stella-Louise Göke het 31e Concours de la Chanson Alliance Française gewonnen in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout te Den Haag. Zij kreeg de Grand Prix Alliance Française 2015 uitgereikt door spreker/conferencier Bart Van Loo en de Franse Ambassadeur Laurent Pic.

Grand Prix Alliance Française 2015
Stella-Louise Göke met haar Grand Prix Alliance Française 2015
uitgereikt door de Franse Ambassadeur Laurent Pic en Bart Van Loo
foto :  Aad Nieuwland

De jury bestaande uit Tonny Eyk, Bart Van Loo, Hans Cornelissen en Frances Gramende was onder de indruk van haar uitvoering. “Hier gebeurde het” zei Bart van Loo, en Tonny Eyk gaf aan dat je lef moet hebben om deze vertolking van ‘Ta Douleur’ van Camille met minimale begeleiding te brengen. Ze gaf bovendien een spannende, mannelijke draai aan ‘Le Métèque’ van Georges Moustaki.

Amsterdam zat deze editie goed in de prijzen. De eveneens in Amsterdam woonachtige Job Bovelander won de Liesbeth Listprijs Jeunes Artistes. De jury was gefascineerd door zijn power en zijn professionele prestatie. Hij zong ‘L’important c’est la rose’ van Gilbert Bécaud en ‘Casser la voix’ van Patrick Bruel.

Winnaar van de TV5MONDE Publieksprijs werd de Amsterdamse Rebecca Lobry. De jury vond haar ook bijzonder muzikaal. Zij betoverde de volledig uitverkochte zaal met haar vertolkingen van het jazzy ‘Continental’ en het grote succes van Stromae ‘Papaoutai’.

De Citroën Prijs van de Créativiteit ging naar de talentvolle Les Tigresses Rouges uit Gent voor hun originele, humoristische en gewaagde eigen composities.

Eerdere winnaars waren Wende Snijders (2001), Alderliefste (2005), Sjors van der Panne (2008), Zazí (2009), Katell Chevalier (2010) en Sterre (2014).

•   •   •

noot voor de redactie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de
organisatrice Frances Gramende
via :  06 51 56 27 08  of  lafrenchevents@gmail.nl.

websites :  concoursdelachanson.nl   •   alliance-francaise.nl
twitter :  twitter.com/hetconcours   •   facebook :  facebook.com/hetconcours


logo Concours de la Chanson Alliance Française

Finalisten Concours de la Chanson bekend
Talentenjacht van Alliance Française kiest 15 maart chansontalent van 2015
datum persbericht :  25 januari 2015


Afgelopen weekend vonden de audities plaats voor het Concours de la Chanson Alliance Française, dé nationale zoektocht naar Franse chansontalenten. De namen van de zangers en zangeressen die het op 15 maart 2015 tijdens de finale in Theater Diligentia, Den Haag, tegen elkaar opnemen, zijn vandaag bekend gemaakt.

Springplank voor o.a. Wende, Alderliefste

Van Brel tot Piaf tot Stromae: tijdens de finale van het Concours de la Chanson, dé jaarlijkse zoektocht naar artiesten die het aandurven om Franstalig te zingen, kun je werkelijk álles verwachten. Het Concours de la Chanson bleek in de afgelopen jaren de perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele artiesten. Zo waren het onder andere Wende Snijders, Alderliefste, zelfs het trio Zazí en Sjors van der Panne (Voice of Holland) die na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek wisten te veroveren.

31e editie Concours de la Chanson

poster Concours de la Chanson Alliance Française
Zondag 15 maart 2015 vindt de finale plaats van het 31e Concours de la Chanson Alliance Française in Theater Diligentia te Den Haag. Het Concours vond de eerste 25 jaar plaats in de Kleine Komedie en vervolgens in de Schouwburg Amstelveen. In 2013 verhuisde het Concours naar de Hofstad. Acht finalisten dingen mee naar prestigieuze prijzen, waaronder de Liesbeth List Jeunes Artistes, Prix Citroën de la Créativité, de TV5MONDE publieksprijs en de Grand Prix Alliance Française, waarmee de winnaar onder andere verschillende optredens in binnen- en buitenland in de wacht sleept.

De vakjury bestaat uit :
 • componist Tonny Eyk
     (o.a. Koot & de Bie en Kinderen voor Kinderen, orkestleider) ;
 • conferencier en schrijver Bart van Loo
     (o.a. bekend van zijn chansoncolleges bij De Wereld Draait Door) ;
 • organisator / muziekuitgever Frances Gramende.

Finalisten 2015

 • Yvet Anna (Amsterdam)
 • Job Bovelander (Amsterdam)
 • Stella-Louise Göke (Amsterdam)
 • Martijn Has (Frankrijk)
 • Nicolette Knape (Haarlem)
 • Rebecca Lobry (Amsterdam)
 • Stephan Peters (Tilburg)
 • Silke de Smedt & Karolien Voets (België)
Tijdens de finale zal ook winnares van 2014 Sterre haar opwachting maken.

Finale Concours de la Chanson Alliance Française

Datum :  15 maart 2015  •  Aanvang :  14:30 uur
Entree :  vanaf €17,50  •  Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag
Ticketlink :  Theater Diligentia - 31ste Concours de la Chanson Alliance Française 2015

•   •   •

Neem voor meer informatie contact op met : 
Organisatie : 
     Frances Gramende  •  lafrenchevents@alliance-francaise.nl  •  06 51 56 27 08
Marketing & publiciteit:
     Tess van der Zwet  •  redactie@chansonoffensief.nl  •  06 12 36 52 37

www.alliance-francaise.nl   •   www.concoursdelachanson.nl
www.facebook.com/hetconcours   •   www.twitter.com/hetconcours

Logo’s TV5MONDE, Citroën, Princess

persbericht - Concours de la Chanson

persbericht - Concours de la Chanson

Communiqué de Presse - Concours de la Chanson